10 звичок людей, які виглядають молодшими за свій вік

У кожного є таємне бажання добре виглядати в старості. Ви не виняток. Це правда, що, незалежно від того, наскільки ви здорові зараз, ніщо не може зупинити процес старіння. Тим не менш, ви можете уповільнити старіння тіла шляхом впровадження певних звичок здорового способу життя. Крім генетики, більшість клітинних процесів в організмі страждають від нездорової дієти, неправильного способу життя, відсутності фізичних вправ, стресу та інших зовнішніх впливів. Просто візьміть за правило дотримуватись здорових звичок, щоб отримати позитивні результати.

Ось маленькі звички людей, які виглядають молодшими за свій вік.

1. Правильний щоденний догляд за шкірою

Старіння відбивається на вашій шкірі в першу чергу, тому важливо дотримуватися належних процедури по догляду, щоб допомогти уповільнити її старіння.

Для правильного догляду важливо тримати вашу шкіру добре зволоженою.

Появу зморшок може бути зменшено в значній мірі із застосуванням зволожуючого крему, що містить ретиноїди.

Ретиноїди проникають глибоко в шкіру і працюють на підтримку колагену і еластичних волокон.

На додаток до зволоження, потрібно обов’язково очищати обличчя ніжним миючим засобом два рази в день від бруду, пилу та інших подразників. Важливо чистити шкіру один раз в тиждень, щоб позбутися від мертвих клітин, а також завжди використовувати правильні продукти для вашого типу шкіри.

2. Захист від сонячного випромінювання

Надмірне перебування на сонці може завдати величезної шкоди шкірі і стимулювати появу пігментних плям, зморшок, в’ялості шкіри, а також привести до більш високого ризику розвитку раку шкіри.

Ультрафіолетове (УФ) опромінення відповідає за 80% видимих ознак старіння, які можна запобігти при регулярному використанні сонцезахисного лосьйону.

3. Достатній сон

Дорослі люди повинні спати від семи до дев’яти годин щоночі. Це може знизити ризик розвитку ожиріння, серцево-судинних захворювань і діабету. Крім того, денний сон може допомогти поліпшити пам’ять. Люди, які сплять менше шести годин на добу, мають в три рази більше шансів на розвиток діабету і серцево-судинних захворювань.

Сон також безпосередньо впливає на здоров’я шкіри. Під час сну організм виробляє кілька гормонів, які допомагають відновити колаген та еластин, основні будівельні блоки здорової і пружної шкіри.

4. Середземноморська дієта

Харчування відіграє важливу роль в тому, як виглядає ваша шкіра і як старіє ваше тіло. Середземноморська дієта включає в себе вживання в основному рослинних продуктів, таких як фрукти і овочі, незбиране зерно, бобові та горіхи, рибу двічі в тиждень, а також помірне вживання червоного вина і мінімум солі. Більшість жирів в цій дієті є ненасиченими, і містяться у оливковому маслі і горіхах, а шкідливе червоне м’ясо не використовується. Дотримання середземноморської дієти може допомогти вам з віком уникнути інфарктів, інсультів і передчасної смерті.

5. Ранкові прогулянки

Активний спосіб життя і фізичні вправи є важливою частиною вашого повсякденного життя. Якщо у вас немає часу відвідувати спортзал або групові тренування, то ходьба може стати відмінним варіантом. Це одна з найбільш ефективних форм фізичних вправ для людей будь-якого віку. Вона допоможе вам залишатися у формі, зміцнить вашу імунну систему і навіть посприяє зростанню нових клітин мозку.

Насолоджуйтесь 30 хвилинами швидкої ходьби вранці на відкритому майданчику. Це допоможе вам побути серед природи і дати організму ковток свіжого повітря.

6. Відмова від алкоголю і куріння

Важлива звичка людей, які з віком не втрачають красу і здоров’я в тому, що вони утримуються від вживання алкоголю і не палять. Високий рівень споживання алкоголю пов’язаний з передчасним старінням, так як виснажує рівень вітаміну А, необхідного для виробництва колагену. Будучи сечогінним засобом, алкоголь викликає зневоднення організму і шкіри. Суха шкіра більш схильна до появи передчасних ознак старіння. Споживання алкоголю, також як і куріння, пов’язане з підвищеним ризиком розвитку раку, хвороб серця, безпліддя і високого кров’яного тиску.

7. Стрес

Є нескінченна кількість речей, які можуть викликати стрес у житті. Але замість того, щоб дозволити стресу негативно впливати на ваше здоров’я, ви повинні навчитися тримати його під контролем. Зайвий стрес може викликати старіння шкіри на клітинному рівні, так як це призводить до руйнування колагену.

Крім того, стрес може викликати ряд хронічних захворювань, в тому числі гіпертонію, ожиріння і хвороби серця.

Для того щоб справлятися зі стресом, пробуйте практикувати медитації і глибоке дихання.

8. Активне громадське життя

Люди, що ведуть активне громадське життя, мають на 50% більше шансів прожити довше, ніж ті, у кого погані або недостатні соціальні відносини. Соціально-активний спосіб життя може допомогти запобігти зниженню розумових здібностей в старості. Активне громадське життя пов’язане зі зменшенням стресу, а також зі зниженням депресивних симптомів. Намагайтеся проводити час з друзями і членами сім’ї, людьми різного віку.

9. Захоплююче хобі

Цікаве хобі може допомогти вам жити довше і більш здоровим життям. У порівнянні з людьми, які не мають хобі, ті, хто цікавиться різноманітними захопленнями, мали нижчу смертність і низьку ймовірність стати прикутим до ліжка. Це відбувається тому, що хобі допомагає зняти напруженість і стрес. Крім того, займатися своїм хобі означає проводити час за улюбленим заняттям, що робить вас щасливішими. А щастя — ще один важливий фактор здоров’я і довголіття.

10. Позитивний погляд

Позитивне ставлення до життя дозволяє залишатися емоційно і фізично здоровим. Багато труднощів буде з’являтися на вашому життєвому шляху, але позитивне ставлення може допомогти вам впоратися з проблемами успішніше. Позитивні емоції розширюють приціли уваги, пізнання і дії, а також активують фізичні, інтелектуальні та соціальні ресурси. Негативні думки можуть викликати стрес і інші хворобливі емоції. Отже, збереження позитивного ставлення до життя навіть в зрілості — ще один крок залишатися вічно молодим.

Бабушкин сад has written 1695 articles

One thought on “10 звичок людей, які виглядають молодшими за свій вік

  1. Олена says:

    До цих звичок додала б ще одну пораду, якою сама користуюсь: у дуь-яких ситуаціях потрібно шукати позитивну сторону. Я особисто негатив сприймаю з гумором, і живу з ним. Він допомагає «відфутболювати» негативні емоції ззовні і це, в свою чергу, дає можливість бути «товстошкірим»

Leave a Reply