Томатний соус з яблуками на зиму: покроковий рецепт

Томатні соуси є відмінним доповненням абсолютно до будь-якого гарніру, м’яса, риби, додають їх в піцу, пасту. Достаток томатних соусів на магазинних полицях вражає своєю різноманітністю і великим вибором смаків. Але насправді приготувати ідентичний продукт вдома виявляється дуже просто і швидко. Заготовивши потрібну кількість баночок соусу в домашніх умовах, він завжди буде у вас під рукою. Сьогодні пропонуємо поєднати соковиті кисло-солодкі томати з яблуками.

Яблука вибираємо солодкуватих сортів. Звичайно, як і в будь-якому соусі, не обходимося без додаткових підсилювачів смаку — спецій. Беремо мелену солодку паприку, небагато коріандру, хмелі-сунелі. Смак нашого соусу виходить гармонійним, трохи солодкуватим, з тонким пряним відтінком.

Інгредієнти:

томати — 900 г
яблука — 380-400 г
ріпчаста цибуля — 130 г
болгарський перець — 70 г
часник молодий — 30 г
лавровий лист — 2 шт.
цукор — 30 г
сіль — 7-10 г
масло рослинне — 40 г
перець чилі — за смаком
яблучний оцет — 25 г
перець мелений,
паприка, хмелі-сунелі, коріандр.

Томатний соус з яблуками на зиму: процес приготування

Насамперед почнемо займатися томатами. Відбираємо соковиті стиглі плоди. Робимо на кожному томаті хрестоподібний надріз. Опускаємо помідори в окріп на п’ять секунд. За допомогою шумівки витягаємо помідори, знімаємо шкірку. М’якоть завантажуємо в чашу блендера, подрібнюємо в однорідне пюре. Переливаємо томатне пюре в підходящу за обсягом каструлю. Одночасно починаємо чистити цибулю. Гарненько миємо і просушуємо її. Ріжемо довільними шматочками, закладаємо цибулю в томат. З кожного яблука видаляємо серцевину з насінням, знімаємо жорстку шкірку. Нарізаємо яблука невеликими кубиками. Закидаємо нарізані яблука до томату і цибулі.

Присмачуємо майбутній соус обраними спеціями, додаємо сіль, цукор, рослинну олію. При бажанні кидаємо кілька тонких кілець пекучого перцю чилі. Відправляємо каструлю на плиту. При середній температурі готуємо томатний соус приблизно 20 хвилин, до розм’якшення яблук і цибулі. Через десять хвилин варіння додаємо до решти інгредієнтів нарізаний молодий часник і болгарський перець. Продовжуємо варіння.

Тепер акуратно вміст каструлі перекручуємо блендером. Лавровий лист обов’язково витягаємо перед подрібненням соусу. Довівши соус до бажаної консистенції, вводимо порцію оцту. Повертаємо каструлю на плиту, проварюємо буквально дві хвилини, вимикаємо вогонь. Наповнюємо простерилізовані банки приготовленим соусом. Герметично затягуємо прокип’яченими кришками.

Охолоджуємо банки під ковдрою, перевернувши кожну догори дном. Зберігаємо в темному прохолодному місці. Смачного!

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply