Солоні помідори на зиму: покроковий рецепт

У гарячий сезон заготівель, пропоную пригостити своїх рідних смачними солоними помідорами.

Засолити помідори не проблема, зважаючи на те, що всі ринки переповнені свіжими овочами. Для засолювання підійдуть свіжі, грунтові помідори, краще невеликого розміру. Овочі повинні бути зрілими з щільною м’якоттю, без механічних пошкоджень і чорних цяток. Маленькі овочі набагато швидше просолюється і вже через 2-3 дні, до обіднього столу, буде готова смачна заготівля. Чим довше помідори будуть маринуватися, тим вони будуть більш солоні.

Інгредієнти для приготування солоних помідорів:

  • Помідори 1 кг
  • Сіль 1 ст.л.
  • Цукор 1 ч.л.
  • Часник 1 головка
  • Кріп 3 гілочки
  • Лист вишні 6 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець гострий на смак
  • Перець чорний горошок 10 шт.

Солоні помідори на зиму: покроковий рецепт

Візьміть щільні помідори невеликого розміру. Добре промийте в проточній воді. Видаліть плодоніжки. Візьміть зубочистку і в місці прикріплення плодоніжки зробіть кілька проколів.

Під холодною водою промийте парасольки кропу, свіжу петрушку, листочки вишні. Можете використовувати лист хрону і листочки смородини. Візьміть щільний поліетиленовий пакет. Він повинен бути цілий, щоб під час засолювання, з пакета не витікала рідина. На дно пакета покладіть гілочки кропу і петрушки, листя вишні, лавровий лист, перець чорний і запашний. На прянощі покладіть підготовлені помідори.

Зверху насипте сіль, цукор. Очистіть зубки часнику, наріжте кільцями або брусочками, додайте до помідорів.

Відріжте пару кілець гострого перцю, додайте в пакет. Якщо ви не любите гостре, гіркий перець можна не додавати.

Видавіть повітря з пакету і зав’яжіть вгорі. Підніміть і кілька разів, акуратно, струсіть.

Залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні. Періодично струшуйте пакет, щоб все помідори просолились. Через кілька днів помідори стають м’якими і набудуть слабо солоного смаку. Чим більше вони маринуються, тим більше просолюється.

Солоні помідори готові. Смачного!

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply