Грінфорт НК 40 у системі захисту кукурудзи

Однією з найбільш розповсюджених культурних рослин, що вирощується на території нашої держави практично у кожному регіоні, є кукурудза. Висока харчова та технічна цінність даної сільгоспкультури високо оцінена як фахівцями у різних галузях, так і звичайними громадянами-покупцями. Варто зазначити, що насіння української кукурудзи знають як високоякісну сировину у багатьох куточках світу, починаючи від Європи і закінчуючи далекосхідними ринками.

У процесі вирощування вказаної рослини аграріям постійно доводиться боротись за чистоту посівів, щоб забезпечити її високу урожайність. Кукурудза характеризується слаборозвиненою кореневою системою на початку вегетаційного періоду, а тому бур’яни у цей період розвитку для неї є справжнім лихом. Смітні рослини забирають цінну вологу, поживні речовини та мікроелементи із ґрунту, конкурують за сонячне тепло та багато інших життєво важливих для культури речей. Вихід один: необхідно проводити і профілактичні заходи, і заходи боротьби із небажаною рослинністю у посівах кукурудзи. Для цього найчастіше використовуються гербіциди.

Грінфорт НК 40: створений виключно для кукурудзи

В чому головні плюси вузькоспеціалізованих хімічних препаратів? Звичайно, у тому, що вони володіють надзвичайно високою ефективністю для захисту однієї або декількох культур. При розробці таких гербіцидів враховуються особливості розвитку саме цієї рослини, щоб можна було максимально її захистити. Саме так можна сказати і про Грінфорт НК 40 – гербіцид від української торгової марки Грінфорт, створений спеціально для боротьби із бур’янами у посівах кукурудзи.

В основі засобу – хімічна речовина нікосульфурон. Препарат відноситься до післясходових системних хімікатів, які пригнічують ріст однорічних та багаторічних злакових рослин, а також найбільш розповсюджених дводольних.

Переваги вітчизняного гербіциду для кукурудзи

  1. Завдяки системності впливу, вказаний засіб контролює навіть складні для знищення багаторічні рослини, які здатні проростати із кореневищ.
  2. Його можна використовувати за потребою на різних етапах розвитку кукурудзи, при цьому гербіцид не завдасть шкоди самій культурі та її насінню (тобто залишків засобу не буде виявлено).
  3. Легкий у використанні та зручний у зберіганні. У бакових сумішах можна поєднувати із іншими гербіцидами, а також фунгіцидами, інсектицидами та регуляторами росту.
  4. Вирізняється коротким періодом розпаду у ґрунті, тобто не забруднює навколишнє середовище.
  5. Характеризується стабільною дією та високою результативністю.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply