Щоб морква була солодкою

Цей багатий каротином овоч дуже примхливий. Трохи що не по ньому і … отримуйте результат: криві, волохаті коренеплоди з огидним гірким смаком. А щоб морква було солодкою і хрусткою, потрібно приділити їй трохи уваги і знати її секрети. Ось про це-то і буде наша стаття.

Ніколи, ні під яким приводом не підживлюють морквину свіжим гноєм. Від нього вона стане кривою, потворною і абсолютно неїстівною. А ось під її попередника (овоч, який ріс до посадки моркви) гній обов’язково потрібно вносити, так як хороший урожай моркви можна отримати тільки на тих грядках, які за рік до посадки добре забезпечувалися органікою.

Торф’яна крихта, мінеральні добрива і добре перепрілий перегній в розумній кількості — ось що потрібно солодкій моркві в рік вирощування.

За все літо її можна підгодувати два рази. Особливо це важливо, якщо у вас бідні ґрунти. Першу підгодівлю дайте їй через два тижні після сходів. Склад такий: 20 г калійної селітри, 15 г подвійного суперфосфату і 15 г сечовини на 10 л води.
Другий раз нагодуйте її через два тижні після першої, таким розчином: 20 г хлористого калію і 20 г повного мінерального добрива на 10 л води. Такої кількості розчину достатньо на 2 м2 посівів.

Морква буде вдячна вам за підгодівлю мікроелементами. Для цих цілей підійде деревна зола (100 г золи на 1 м2 грядки). Вносять її в борозни.

Якщо грунти на вашій ділянці бідні на азот (ви це помітите по блідому листю і слабкому розвитку), підгодуйте їх розчином коров’яку або пташиного посліду (1 л розчину на 10 л води). Туди ж бажано додати половину сірникової коробки сечовини.

Дуже добре підвищать урожай, і добре вплине на збереження плодів позакореневе підживлення хлористим калієм (за 30 днів до збирання врожаю).

Запам’ятайте
Вирощуючи моркву, не захоплюйтеся великими дозами азотних добрив, так як вони погано впливають на лежкість коренеплодів

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply