Жирує картопля. Що робити?

Цього року дощі «балують» садівників. Але ось біда: через них картопля стала йти в бадилля.

Взагалі картопля жирувати може з кількох причин. «Жирне» бадилля у картоплі (якщо сорт не відрізняється цією особливістю) буває, якщо картоплі не вистачає сонця. Тому для посадки краще вибирати сонячні місця.

Те ж саме відбувається, якщо навесні від душі удобрили грядку гноєм, особливо свіжим. Тоді рослина працює не на бульби, а на бадилля. Внесення високих доз сечовини або аміачної селітри теж загрожує бурхливим зростанням гички.

Зупинити зростання рослин можна підгодівлею суперфосфатом. Для цього 100 г добрива розчиняють в 10 л води, і цим розчином поливають рядки з лійки. Така підгодівля призупинить зростання картоплі і почне формувати бульби.

Можна замість підгодівлі прим’яти бадилля картоплі. В результаті на два тижні зростання зупиниться, і у кущів буде час для формування бульб. І не треба ні стимуляторів, ні добрив.

Тільки без добрив картоплю теж не можна залишати. Їх зазвичай вносять під підгортання або розпушування міжрядь. А при обприскуванні колорадського жука додають чайну ложку мікродобрив.

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply