Вакуумний маринатор допоможе урізноманітнити раціон


маринатор

Я не належу до тих господарок, які хочуть проводити на кухні дуже багато часу. Та й до приготування страв щоденного столу ставлюся майже з лінню. Це не означає, що готувати не хочу або не люблю. Просто вважаю, що їжа повинна бути вареною, тушкованою, печеною, складатися з мінімальної кількості інгредієнтів і вимагати для приготування мінімум часу. Нехай на святковому столі будуть несумісні з принципами здорового харчування вишукані страви. Але весь інший час — тільки корисне і правильне. Саме цим і купив мене марінатор.

Випадкова зустріч з вакуумним маринатором

Вперше це слівце зустрілося мені в обговоренні однієї страви на кулінарному форумі. Про маринад знаю, а про маринатор прочитала вперше. Цікавість здолала — що за дивина така собі!

Пошуковик привів мене до однієї статті, в якій все було описано виключно з технічного боку: про обороти розказано, про потужність, про місткість контейнера і навіть про прискорення часу приготування їжі. Зацікавило останнє, а фізичний процес виявився цілком зрозумілим. Рішення мати таку штуку в якості помічника в домашньому кухонному господарстві прийшло відразу.

Де купити маринатор

Купити маринатор виявилося складніше… Привнести його в життя, тобто поставити на стіл, не вийшло з тією ж швидкістю — в магазинах нашого міста такого товару не було. Довелося купувати його в інтернет-магазині, чекати тиждень. І ось це чудо сучасної конструкторської ідеї стоїть на моєму домашньому столі.


Перша проба

Взимку маринувати в прискореному режимі покупні несмачні огірки не захотілося. Зате підготувати м’якоть курятини для тушіння цілком можна. Потрібно сказати, я не прихильниця короткочасної теплової обробки будь-якого м’яса або риби. Занадто добре знайома з темою паразитів в цих продуктах. Тому м’ясо варю так довго, щоб воно тануло в роті. Для яловичини це не менше 4 годин. Для курки потрібно приблизно 2 години, тому що птах у мене домашній. Після двох циклів в маринаторі потрібно варити всього близько години для досягнення того ж ступеня м’якості.

Застосування маринатору

Потім був пиріг з картоплею і курятиною з листкового дріжджового тіста. Всього 30 хвилин — і м’ясо було найніжнішим, і картопля твердою не залишилася, адже і її ті ж два циклу крутив маринатор. Зазвичай на такий пиріг потрібно більше години.

Шашлик — це взагалі особливий випадок. Нормами ще радянського громадського харчування був визначений розмір шматочків м’яса. Це було приблизно 1,5 х 1,5 сантиметра. Саме він дозволяв промаринувати весь шматочок цілком. Маринад — завжди оцет, до якого могли бути додані запашні трави. Зараз прийнято замочувати м’ясо в кефірі, витримувати півгодини і відправляти на шпажки. У моїй кухні підготовка м’яса для барбекю або шашлику — це тривалий процес, точніше з ранку і до вечора. маринатор дозволив його значно скоротити. А м’ясо вийшло найніжнішим! Значить, обробка в маринаторі насправді дозволяє отримати продукт кілька розрідженої консистенції, що робить тканини шматочка м’яса біль доступними маринаду, заливці.

Якщо сказати просто, то це банку і дзига.

Банка — контейнер у формі звичайної скляної банки. Він може мати різний обсяг. До нього є кришка з клапаном, завдяки якому в контейнері можна створити деяке розрідження повітря.

Це не вакуум в фізичному сенсі, скоріше, в кулінарному значенні. Тобто з банки відкачується трохи повітря. Коли розрідження досягнуто, починається зміна структури самого продукту. Він стає пухким. На око це визначити не можна, адже зміни йдуть не на візуальному рівні, а на рівні будови волокон. Між ними з’являються проміжки, зв’язки порушуються. У ті «тріщини» потрапляє заливка.

Дзига — це підставка з механізмом обертання всередині корпусу. Заповнену банку укладають на полози-направляючі, і вона починає обертатися. У мого маринатора один цикл обробки продуктів складає всього 9 хвилин. Для підготовки м’яса з будь-якого рецепту досить двох циклів. У банку можна додавати будь-які заливки, тоді готовий продукт буде ароматизований. Навіть нарізана зелень дасть ефект.

Мій найголовніший відгук про маринатор

Цей апарат варто купити! Він допоможе економити час і урізноманітнити свій стіл.




Поділитись своєю думкою