Фазани в домашніх умовах: реально чи ні?

Фазани сьогодні все частіше розводяться в неволі з метою отримання делікатесного дієтичного м’яса. Цей продукт містить легко засвоюваний білок, в його складі відсутній холестерин і дуже мало жиру. Чудові смакові якості м’яса фазанів роблять можливим його застосування для приготування численних ресторанних страв.

Фазан не вимагає складного догляду при розведенні. При цьому збут м’яса в ресторани і супермаркети може принести чималий дохід. Деякі підприємці налагодили поставки живих птахів в мисливські розплідники, де тварини служать об’єктом для полювання. Яйця фазанів використовуються в косметичній промисловості для виготовлення масок для обличчя та волосся.

Для придбання молодняку фазанів краще всього звернутися на ферму, що займається розведенням цих птахів. Оптимальний час для покупки — осінній період, тому що за зиму 4-5 тижневий молодняк підросте і зміцніє, а навесні буде готовий до розмноження. Відбираючи особин, слід обмацати грудну клітку кожного птаха: вона повинна бути щільною, але нежирною.

Кістки не повинні випирати, в іншому випадку, фазан може бути хворий. Ніздрі і дзьоб — без наростів або нальоту.

Фазани в домашніх умовах зберігають властиву цим птахам лякливість і обережність, тому їх необхідно утримувати в окремому вольєрі, подалі від джерел шуму.

Фахівці також рекомендують, щоб у вольєрі була хоча б одна глуха стіна — так птиця буде почуватимуться безпечніше. Раціон фазана схожий з раціоном інших видів сільськогосподарських птахів. Фазана годують зерном, пшоном, кукурудзою, вівсом, горохом, насінням.

У літній період птиця із задоволенням вживає в їжу свіжу траву, а також яблука, ягоди, виноград. Можна використовувати і комбікорм для домашньої птиці.

В цілому, утримання фазана в домашніх умовах на сьогоднішній день вже далеко не рідкість. І це не дивно, адже їх розведення ненабагато складніше, ніж розведення більш традиційної домашньої птиці.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply