Курка з часником на рисовій подушці — рецепт

Дуже смачне м’ясо, рис просочений ароматом курочки і часнику, і головне, що все швидко і просто готується.

Як побачила це блюдо в інтернеті, я відразу вирішила приготувати і закохалася, це неймовірно смачно, можна нагодувати всю сім’ю і навіть подати гостям.

В оригінальному рецепті в заливку додають майонез, але при бажанні замініть сметаною, я в інгредієнтах сметану і вказала.

Основні складові:

  • рис пропарений 250 г
  • часник 50 г
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • молоко 250 г
  • сметана 250 г
  • вершкове масло 50 г
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • петрушка зелень за смаком
  • курка 1 кг

Спосіб приготування

  • Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.
  • Лук змішати з рисом (у мене суміш пропареного з диким), посолити і поперчити.
  • Форму для запікання змастити маслом, висипаємо рис, наливаємо води, так що рис з під неї визирав, а зверху викладаємо шматочки курки, які попередньо посолити і поперчити. Відправляємо в розігріту до 180°С духовку приблизно на годину.
  • Важливо: в процесі приготування стежимо, щоб рис не пригорів, тому періодично доливаємо водички, я доливала два рази приблизно по 100 г.
  • часник очистіть і дрібно наріжте, змішайте з молоком і сметаною (майонезом), посолити і поперчити і добре перемішайте.
  • Як рис буде готовий, у мене через годину, дістаньте і залийте часниковою заливкою, відправте назад в духовку на 5-10 хвилин, як підлива закипить, виймайте і дайте постояти, рис вбере підливу.
  • Присипте зеленню і подавайте.

Смачного!

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply