Дуже смачне м’ясо, рис просочений ароматом курочки і часнику, і головне, що все швидко і просто готується.
Як побачила це блюдо в інтернеті, я відразу вирішила приготувати і закохалася, це неймовірно смачно, можна нагодувати всю сім’ю і навіть подати гостям.
В оригінальному рецепті в заливку додають майонез, але при бажанні замініть сметаною, я в інгредієнтах сметану і вказала.
Основні складові:
- рис пропарений 250 г
- часник 50 г
- цибуля ріпчаста 1 головка
- молоко 250 г
- сметана 250 г
- вершкове масло 50 г
- сіль за смаком
- перець чорний мелений за смаком
- петрушка зелень за смаком
- курка 1 кг
Спосіб приготування
- Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.
- Лук змішати з рисом (у мене суміш пропареного з диким), посолити і поперчити.
- Форму для запікання змастити маслом, висипаємо рис, наливаємо води, так що рис з під неї визирав, а зверху викладаємо шматочки курки, які попередньо посолити і поперчити. Відправляємо в розігріту до 180°С духовку приблизно на годину.
- Важливо: в процесі приготування стежимо, щоб рис не пригорів, тому періодично доливаємо водички, я доливала два рази приблизно по 100 г.
- часник очистіть і дрібно наріжте, змішайте з молоком і сметаною (майонезом), посолити і поперчити і добре перемішайте.
- Як рис буде готовий, у мене через годину, дістаньте і залийте часниковою заливкою, відправте назад в духовку на 5-10 хвилин, як підлива закипить, виймайте і дайте постояти, рис вбере підливу.
- Присипте зеленню і подавайте.
Смачного!