Пропоную вам спробувати цю чудову ароматну курочку, яка легко і просто готується, а результат вас обов’язково порадує. Її не треба заздалегідь маринувати, тому часу на її приготування піде зовсім небагато.
Курка у мене близько 2 кг.
Основні інгредієнти для запікання курки з секретом
- вершкове масло 50 г
- часник 5 зубчиків
- цибуля ріпчаста 1 головка
- лимони ½ шт.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений за смаком
- курка 1 тушка
Спосіб приготування
- Курку промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, видаляємо пір’я. Натираємо курочку сіллю і перцем з усіх боків і під шкірою.
- Холодне масло викладаємо в чашу, додаємо туди ж три 3 зубчики часнику і з’єднуємо разом з маслом.
- За допомогою дерев’яної лопатки відокремлюємо шкірку від грудки і натираємо половиною вершкового масла всю область грудки під шкіркою.
- Чистимо цибулю, ріжемо на великі частини, 2 зубчики часнику очищаємо, нарізаємо лимон.
- Всередину курочки під шкірку кладемо підготовлені овочі і лимон, перев’язуємо ніжки і викладаємо курочку на деко, змащене маслом.
- Вершкове масло з часником що залишилися розтоплюємо і щедро змащуємо верх курочки, а також ніжки і крильця. Запікаємо при температурі 180 ° C близько 1 години і ще хвилин 10 при 200 ° C, щоб курочка змогла зарум’яниться. Раджу періодично діставати курочку і змащувати соком, що виділився.
- Також до курочку можна додати будь-які овочі і запекти разом з нею.
Смачного!