Як запекти курку? Курка з секретом «Ароматна»

Пропоную вам спробувати цю чудову ароматну курочку, яка легко і просто готується, а результат вас обов’язково порадує. Її не треба заздалегідь маринувати, тому часу на її приготування піде зовсім небагато.

Курка у мене близько 2 кг.

Основні інгредієнти для запікання курки з секретом

  • вершкове масло 50 г
  • часник 5 зубчиків
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • лимони ½ шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • курка 1 тушка

Спосіб приготування

  • Курку промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, видаляємо пір’я. Натираємо курочку сіллю і перцем з усіх боків і під шкірою.
  • Холодне масло викладаємо в чашу, додаємо туди ж три 3 зубчики часнику і з’єднуємо разом з маслом.
  • За допомогою дерев’яної лопатки відокремлюємо шкірку від грудки і натираємо половиною вершкового масла всю область грудки під шкіркою.
  • Чистимо цибулю, ріжемо на великі частини, 2 зубчики часнику очищаємо, нарізаємо лимон.
  • Всередину курочки під шкірку кладемо підготовлені овочі і лимон, перев’язуємо ніжки і викладаємо курочку на деко, змащене маслом.
  • Вершкове масло з часником що залишилися розтоплюємо і щедро змащуємо верх курочки, а також ніжки і крильця. Запікаємо при температурі 180 ° C близько 1 години і ще хвилин 10 при 200 ° C, щоб курочка змогла зарум’яниться. Раджу періодично діставати курочку і змащувати соком, що виділився.
  • Також до курочку можна додати будь-які овочі і запекти разом з нею.

Смачного!

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply