Трави які покращать роботу серця

Чи можемо ми допомогти серцю впоратися з його роботою? Так. Якщо будемо дотримуватися оптимального режиму праці та відпочинку, уникати стресових ситуацій, не будемо труїти організм алкоголем і нікотином, відмовимося від переїдання і виключимо з раціону жирну, солону, смажену їжу, зробимо обов’язковими добрі справи, посильну фізичну працю, водні процедури, сон з відкритою кватиркою.

Якщо ви стали швидко втомлюватися, погано спати, у вас головний біль, болить серце, не відкладаючи, йдіть до лікаря. Сучасні прилади допоможуть доктору поставити правильний діагноз і дати поради щодо поліпшення здоров’я.

Є резон звернутися до випробуваних століттями цілющих рослин, що допомагає серцю бути здоровим.

Аронія (горобина чорноплідна) корисна при гіпертонії, її плоди входять в серцеві збори.

Глід криваво-червоний. Настій і настоянка квітів і плодів знижують артеріальний тиск, збудливість центральної нервової системи, покращують сон, підсилюють кровообіг в коронарних судинах серця і судинах мозку, усувають серцебиття, чинять стимулюючу дію на стомлене серце, покращують загальне самопочуття. Настоянка квітів глоду може вживатися як профілактичний засіб для зміцнення серцевого м’яза. Клінічні дослідження показали, що глід діє навіть краще наперстянки.

Калина звичайна (червона). З лікувальною метою використовують кору, квіти і плоди. М’якоть свіжих ягід або відвар сушених приймають при тахікардії, серцевій недостатності, гіпертонії, як болезаспокійливий при головному болю. Відвар кори діє заспокійливо при неврозах, істерії, судомах, безсонні, спазмах судин. 1 ст. ложку подрібненої кори заварюють 2 склянками окропу, настоюють 2 години, приймають по 1/3 склянки настою 3-4 рази на день до їди. З ягід калини готують настій і приймають по 1/3 склянки 3-4 рази на день за півгодини до їжі, витрачаючи 1 ст. ложку сухих ягід на 1,5-2 склянки окропу.

Меліса лікарська і м’ята діють заспокійливо і зміцнюють організм при занепаді сил, серцебитті, знімають болі в серці, припиняють напади тахікардії, знижують кров’яний тиск. 2 ст. ложки меліси або м’яти заварити в 0,5 л окропу, настояти в теплі 1 годину, процідити. Приймати по 1/2 склянки настою 3-4 рази на день до їжі.

Морква дика має цілющі насіння, які приймають у вигляді порошку (1 г на 3 прийоми) при хронічній коронарній недостатності з явищами стенокардії.

Собача кропива за своєю дією перевершує валеріану. Її настої призначають при підвищеній нервовій збудливості, істерії, безсонні, серцево-судинних неврозах, пороках серця, кардіосклерозі, ранніх стадіях гіпертонії. У домашніх умовах готують настої з розрахунку 1 ст. ложка трави на 1 склянку окропу, настоюють 1 годину. Приймають по 1/4 склянки.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply