Орловська — м’ясо-яєчна порода курей

Існує велика кількість різноманітних видів м’ясо-яєчних птахів, однією з цікавих вважається Орловська порода курей. Історія появи цих пернатих досить цікава. Пропонуємо дізнатися разом з нами все про їх походження, зовнішність та продуктивність.

Огляд породи

Ці курочки цікаві не тільки запам’ятовуються зовнішнім виглядом, багатою історією, але і зв’язком з однієї історичної персоною.

Походження породи

До сьогоднішнього дня залишається загадкою той факт, яким чином з’явилися на світ Орловські малюки. Немає сумнівів тільки в тому, що при селекції цих вихованців були використані малайські птиці. Подібність помітно при першому ж погляді на представника виду. Раніше ці несучки називалися Гіляндськімі. У XIX столітті в Росії Орловські курки були широко поширені.

Деякі вчені стверджують, що опис цього виду часто зустрічалося в паперах графа Орлова-Чесменського. У 1914-му році, після тривалої селекційної роботи, встановився стандарт, і Орловські ситцеві несучки здобули визнання.

Зараз Орловські кури перебувають на межі зникнення. Посприяло цьому поява величезних кількостей нових видів.

Зовнішній вигляд

Орловські кури — унікальні птиці, відрізняються від інших оригінальним оперенням. Мають не дуже велику голову, маленький вигнутий дзьоб і широку потилицю. Зростом ці несучки не менш 60 сантиметрів, мають розвинені м’язи і кістяк. Довгу шию прикрашають пишні пір’я. Очі у цього виду можуть бути бурштинового або оранжево-червоного кольору.

Орловська - м’ясо-яєчна порода курей

Гребінець може нагадувати розрізану уздовж ягоду малини, оскільки він весь покритий маленькими бугорочки. Розташовується гребінець низько, створюється враження, що він налазить на ніздрі птиці. Мордочка пернатих практично повністю ховається під пір’ям, які стовбурчаться. Борідка Орловських несучок має клиноподібну форму і має складку на горлі.

Орловські кури мають міцну конституцію тіла, яка добре розвинена. Також ці птахи досить невибагливі, добре адаптується до будь-якого клімату. Чоловіча стать цих пернатих досить агресивна. Вони мають ситцеві, палеві і чорні відтінки забарвлення.

Продуктивність

Продуктивність цих вихованців за рік нормальна, так середні показники складають:

135-155 шт. яєць за рік;
60 гр — маса одного яйця;
2 кг — жива маса несучки;
3 кг жива маса півня;
бежевий колір шкаралупи у яєць.

Відгуки

Про Орловську породу птахівники залишають хороші відгуки. В основному власники цього виду високо цінують їх прихильність до гнізда і дому. Навіть якщо несучка вирішила вільно погуляти за обійстям, вона в будь-якому випадку повернеться додому.

До негативних сторін цих вихованців приписують поганий материнський інстинкт Орловських ситцевих курей. У цих птахів, як стверджують їх власники, інстинкт насиджування розвинений погано, тому часто вони просто кидають яйця. Крім того, молоді особини несуться в пізньому віці, що вважається великим недоліком.

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply