Коли висівати насіння на розсаду — визначення часу посіву

Незважаючи на численні рекомендації фахівців про оптимальний вік розсади для висадки на постійно місце, найбільш старанні змагаються один з одним, хто раніше посіє насіння. Але передчасний посів насіння більше нагадує слова Буратіно «зарийте Ваші грошики надійно в землю…». Як же правильно «зарити свої грошики» так, щоб міцна і здорова розсада забезпечила нас на все літо стиглими і смачними плодами, а сади були залиті яскравими карними квітами?

Численні рекомендації фахівців зводяться до визначення часу посіву насіння виходячи з оптимального віку розсади для висадки на постійне місце. Адже краще посіяти насіння пізніше, але дати їм достатньо світла, тепла і живлення. Такі рослини встигнуть краще сформуватися і зацвітуть навіть раніше ніж ті, які судорожно тяглися до світла при більш ранньому посіві насіння.

Також немаловажним фактором при визначенні термінів висіву насіння є регіон, адже в різних регіонах навіть одної країни клімат досить суттєво різниться. Тому варто звертаючи увагу на поради стосовно термінів посіву необхідно враховувати кліматичні умови вашого регіону.

Таблиця оптимальних температур для проростання насіння

Таблиця оптимальних температур для проростання насіння

Режим температури і вологості під час вирощування розсади овочевих культур

Режим температури і вологості під час вирощування розсади овочевих культур

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply