Як вилікувати грип лікарськими травами

Епідемія грипу в країні сьогодні в самому розпалі. Добре, якщо вам вдалося протистояти вірусу і простудні захворювання обійшли вас стороною. Але як бути, якщо вам не вдалося впоратися з «інфекцією»? Як можна швидко і ефективно впоратися з недугою? І найголовніше, як уникнути небажаних наслідків і ускладнень хвороби, якими якраз особливо і страшний грип? Напевно, подібні питання сьогодні задають собі багато наших читачів. І щоб відповісти на них, ми знову звернулися до нашого доктора Степанової Ганни Семенівни.

Сьогодні, на відміну від наших звичаїв, ми будемо говорити не про якусь окремо взяту рослину, а запропонуємо вашій увазі рецепти лікарських настоїв, які ви легко зможете приготувати в домашніх умовах. Для приготування таких настоїв підходять найрізноманітніші компоненти, і, напевно, в швидше за все якісь із необхідних рослин знайдуться у вашій домашній аптечці. Тому будемо сподіватися, що кожен читач зможе вибрати для себе найбільш підходящий рецепт з лікарських рослин для лікування грипу.

— Ганно Семенівна, так як же бути людині, яка вже опинився в мережах хвороби?

— Безумовно, якщо грип все-таки звалив вас з ніг, без рекомендованих вам лікарем лікарських препаратів не обійтися, так як шуткувати з таким захворюванням не можна. Але я завжди була прихильницею «натуральних ліків», якими щедро нагородила нас природа. Такі ліки дуже часто не менш ефективні, але більш безпечні, якщо говорити про якісь побічні ефекти. Крім того, необхідно пам’ятати, що після хвороби дуже важливу роль грає реабілітація здоров’я, відновлення фізичних сил, імунітету і здорового тонусу організму. І ось на цьому етапі лікарські рослини — найбільші помічники і найнадійніші друзі, про які тільки можна мріяти.

— Ганно Семенівна, ви говорили, що в такому випадку можна звернутися за допомогою до дуже багатьох рослин, які добре відомі нашим читачам. Давайте порекомендуємо рецепти деяких цілющих настоїв, які людина може без особливих зусиль приготувати самостійно в домашніх умовах.

— Таких рецептів, як потогінних, жарознижуючих, вітамінних можна порекомендувати чимало. Але ми спробуємо навести приклади найпростіших з них, які напевно підійдуть більшості наших «пацієнтів».

Отже, настій № 1. Для його приготування необхідно взяти в рівних частках такі компоненти, як: квітки ромашки, квітки бузини, квітки липи і листя м’яти. 1 ложку отриманої суміші слід залити склянкою окропу і настоювати не менше 15 хвилин, після чого настій потрібно процідити через ситечко або марлю. Приймати його слід 1 раз на добу — на ніч і тільки в гарячому вигляді.

Дуже ефективний настій № 2. Для нього вам будуть потрібні квітки липи і плоди малини (так само в рівних частинах). 2 ложки цієї суміші потрібно залити двома склянками окропу і хвилин 10 прокип’ятити цей настій на повільному вогні. Як і попередній препарат приймати його слід на ніч і теж в гарячому вигляді.

Дуже цікавий відвар № 3 з кореневища оману і кореневища дягеля. В даному випадку необхідно взяти приблизно по 15 г обох компонентів і залити літром холодної води, після чого кип’ятити не менше 10 хвилин на повільному вогні. Такий відвар ви дуже успішно і ефективно можете пити замість звичного вам чаю.

Досить ефективний відвар № 4 з кори верби, листя мати-й-мачухи і трави материнки. 1 ложку такої суміші (де всі компоненти присутні в рівних долях) потрібно залити двома склянками окропу і кип’ятити на повільному вогні не менше 5 хвилин. Приймати отримані ліки слід по 1 стаканчику на ніч, і тільки в гарячому вигляді.

А от зате відвар № 5 з листя мати-й-мачухи і квіток липи ви можете приймати по 1/2 стаканчика 3-4 рази на день. Готується такий відвар досить легко. Як і в попередньому випадку, компоненти для його приготування беруться в рівних частках. 1 ложку отриманої суміші потрібно залити склянкою окропу і прокип’ятити хвилин 10 на повільному вогні.

Всі вище запропоновані рецепти лікарських відварів мають гарні потогінні і жарознижувальні властивості. Дуже корисно буде навести ще кілька рецептів, які завдяки своїм цінним вітамінним якостям допоможуть вам набагато швидше відновити втрачені сили і здоровий тонус організму.

Дуже хороший в цьому випадку відвар № 6 з плодів шипшини і смородини. 1 ложку суміші потрібно заварити двома склянками окропу і кип’ятити на слабкому вогні не менше 10 хвилин. Далі відвар слід настояти 2-2,5 години в щільно закритому посуді, після чого процідити його через марлю або ситечко. Приймати такий відвар слід по півстакани 3 рази на день.

Також дуже хороший відвар № 7 з плодів шипшини і ягід журавлини. 1 ложку отриманої суміші потрібно заварити 2 склянками окропу і прокип’ятити хвилин 10-15 на слабкому вогні. Все інше робиться аналогічно попередньому рецепту: настоюємо відвар в щільно закритому посуді 2,5-3 години, проціджують і приймаємо по 1/2 склянки 3 рази на день.

І ще один дуже ефективний відвар № 8 я хотіла б запропонувати увазі читачів. Для його приготування потрібні плоди шипшини і плоди горобини. Компоненти (як і в двох вище запропонованих рецептах) беремо в рівних частинах. А далі процес приготування дуже схожий з двома попередніми. 1 ложку суміші потрібно заварити двома склянками окропу, хвилин 10 прокип’ятити на повільному вогні і настояти в щільно закритому посуді, але в даному випадку не менш 4 год. Після цього відвар потрібно процідити і приймати по 1/2 склянки 3-4 рази на день.

Будьте здорові та здорові душею і тілом!

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply