Місячний посівний календар на 2016 рік

Місячний посівний календар на 2016 рік — це план робіт на кожен місяць в саду і городі для дачників і людей, захоплених працею на землі. У місячному календарі є розподіл днів на сприятливі і несприятливі для посадки овочів і робіт в саду. Посівний календар допоможе садівникові провести правильно та вчасно заходи в своєму саду, адже вся жива природа підпорядковується фазам Місяця. А городник зможе отримати великий урожай, якщо буде дотримуватися нашої таблиці з зазначеними рекомендованими датами посадки та порадами з догляду за овочевими рослинами.

Що таке місячний посівний календар 2016?

Садити город і доглядати за рослинами може здатися гранично простою справою, але в реальності це не зовсім так. Адже для того щоб правильно висадити рослини, виростити їх і зібрати багатий урожай, необхідно добре працювати. Але, на щастя, багатий досвід наших предків, їх багатовікові спостереження за станом природи й передача цих безцінних знань нащадкам допомагають тепер сучасним городникам. Всі вони систематизовані у щорічних місячних календарях, які розрізняються в основному тільки числами, а принцип в основі кожного лежить однаковий принцип. На чому ж заснований такий календар? Здавна люди помітили, що певні фази нічного світила дуже сильно впливають на живу природу, і на рослини — в тому числі. І якщо навчитися визначати їх і слідувати їх впливам, то на врожаї це відіб’ється найкращим чином. Для зручності користування заздалегідь на кожен рік складаються спеціальні таблиці, в яких чітко розписано, коли і що потрібно робити.

Грунтуються ці дані на спостереженнях і знаннях про те, як буде вести себе місяць і як на його фази реагують різні представники рослинного світу. Наприклад, деякі садово-городні культури найкраще висаджувати при зростаючому місяці, в той час як інші краще реагують на убуваючому нічному світилі. Все це і відображено в таблицях, які прийнято називати — місячний посівний календар. А засновані вони на вікових знаннях народу, що дійшли до нас ще від язичницького етапу розвитку. І, якщо ви хочете отримати багатий урожай без особливих турбот, тоді посівний календар стане вам у нагоді!

Чи є сенс дотримуватись зазначених у календарі дат?

Звичайно, може здатися, що в століття комп’ютерних технологій місячний посівний календар — це маячня і повернення до якогось древнього існуванню. Насправді, це фатальна помилка. Мати під рукою таке джерело знань, але не використовувати його. Місяць — нічне світило, яке безпосередньо впливає на багато процесів, що відбуваються на землі. Він здатний викликати припливи і відливи, а багато особливо чутливих людей різко реагують на різні його фази.

Абсолютно те ж саме можна сказати і про рослини. Перебуваючи під тим чи іншим кутом повороту до нашої планети, місяць і відображається по-різному. То ми бачимо його у вигляді повного кола, а то як місяць, а іноді й зовсім не бачимо. Іноді він наближається до нашої планети на максимальну відстань. Всі ці зміни, що мають циклічний характер, природним чином впливають і на життя рослинного світу. У минулому у наших предків було більше часу спостерігати за навколишнім світом, вони постійно стикалися з природою і більшість знань отримували практичним шляхом. Зараз це майже втрачено.

Місячний посівний календар на 2016 рік

Рекомендовані дати для висіву насіння городніх культур у 2016 році

Місячний садівний календар садових культур навесні 2016

Рекомендовані дати для садіння плодових дерев та робіт у саду в 2016 році

На основі таких щорічних спостережень, висновків і порівнянь і виник місячний посівний календар, і він актуальний зараз нітрохи не менше, ніж багато століть тому. Так чи варто використовувати знання предків, або ж простіше покластися на сучасні технологи? Тут кожен вирішує по-своєму, але якщо ваша мрія отримати багатий урожай, тоді, спробувати варто і переконатись самостійно, адже це не так вже й важко зробити. Посійте одну й ту ж саме культуру згідно з рекомендаціями, а іншу частину посійте в ті дні, в які навпаки не рекомендовані ці роботи. І вже до кінця сезону ви будете знати відповідь на питання чи варто дотримуватись термінів висіву насіння та садіння дерев згідно з рекомендаціями календаря.

Відео: Лунний календар садівника і городника на 2016 рік

Місячний посівний календар садівника-городника рекомендує звертати особливу увагу не тільки на стадії небесного світила, а й на зодіакальні сузір’я, які панують на зоряному небі в певні дні.

Щороку створюється місячний посівний календарь у вигляді таблиць для кожного регіону, не став виключенням і 2016. В ньому показані всі сприятливі і позитивні для висадки рослин і посіву і негативні для будь-яких робіт. Попередні та підготовчі роботи з садіння або висіву насіння починаються в лютому, в цей час добре займатися підготовкою цибулинних квіткових рослин до майбутніх посівів. У березні та квітні активно займаються овочевими культурами, насіння висаджують для отримання розсади. Травень — ідеальний час для висаджування підготовленої раніше розсади в теплу землю. Здійснювати посадку необхідно в дні, які виключають появу заморозків. Весь літній період спрямований на внесення добрив, розпушування та поливання рослин, в цей же час починають збирати врожай і готувати перші зимові заготовки. Вересень є повністю врожайним часом. А ось у жовтні необхідно закінчити збір виріс врожаю і плідно підготувати грунт для подальших посадок в наступному році згідно рекомендацій посівного календарю.

Бабушкин сад has written 1695 articles

9 thoughts on “Місячний посівний календар на 2016 рік

  1. Павел Иваныч says:

    У моей тетки в селе каждый год родит все посаженное на огороде, а вот про посевной и тем более лунный календарь, она, я думаю, слыхом не слышала. Я к чему это — удобряйте землю, и тогда луна не будет иметь отрицательного влияния на ваш огород.

  2. Кожен, хто працює на землі, на мою думку, хоче отримати найбільший урожай. І тому використовує всі можливості для цього, і дотримання порад посівного місячного календаря також спряє, буз сумніві, збільшенню отриманого врожаю. Так чому б не звернути увагу на його поради?

  3. ярослав says:

    в 2014 році садив картоплю на Прикарпатті, коли був вільний час,а в 2015 році -за посівним календарем. Урожай зібрав більший на 30% в 14 році. У всіх була картопля і в мене вродила,а 15 рік був гірший,то і календар не допоміг.Виграли ті хто посадили картоплю чим пошвидше (на початку березня),без усіляких календарів.

  4. Добрий господар says:

    Мені здається перебільшенням вплив місяцю на рослини. Хоча, впливають же сонячні бурі на хворих людей, так і можливо місяць впливає на слабкі та хворі рослини. А якщо рослина посаджено вчасно в гарний грунт, їй вистачає вологи та сонця, то виросте вона на радість тим хто її садив, не зважаючи ні на які поради посівного календаря.

  5. Тимоха says:

    Уже лет 5 стараюсь придерживаться рекомендаций лунного посевного календаря и сеять семена на рассаду в соответствии с рекомендованными датами и могу утверждать, что посаженные в определенные даты растения дают лучший урожай. Поэтому всегда стараюсь придерживаться рекомендованных дат, правда, с оглядкой на погодные условия.

  6. Скажіть, хтось реально помітив різницю при посіві в «сприятливі» дні і в «несприятливі»?
    Мій сусід садить все по посівному календарю. Я торік теж вирішила не відставати. Началі з ним звіряти по деяким культурам (а календарі були з різних джерел) і були неспівпадання по датах.
    Першу партію перцю посадила за календарем, другу — коли час був, але різниці не помітила.

  7. Антон says:

    Прикро читати повідомлення в темі «огірки», підкажіть — чому пустоцвіт? Цікаво, ці люди заглядали коли небудь в цю тему, напевно ні, не було-б таких питань. Сам вже давно перевірив вплив посівного календарю на город, може і інші коли небудь це зрозуміють.

  8. Galina says:

    Мого чоловіка бабуся говорила: «Сійте в землю, а не на місяць, то все виросте.» Сійте гарні насіння огірків, то не буде ніколи пустоцвіту. Я сію тільки амур. Купую тільки в фірмовій упаковці. Насіння дороге, але 20 насіннин вистачить закрити і засолити для сім*ї з 4 чоловік.

  9. Асоль says:

    Невже в наш час ще хтось зважає на вплив місяця на врожай. Гадаю якщо він і є, то мізерний, просто більшість звикла до халяви і гадаю посаджу насіннячко в сприятливий день і виросте чудо — ага, чекайте. Лопату в руки і працювати — отоді щось виросте, і відповідно чим більше праці, тим більше і виросте. А посівний календар тут ні до чого. Вчиться працювати — дивіться на японців та китайців — країни процвітають, завдяки тому що люди працьовиті. А у нас — дівчата в спідниці та гуляти, а хлопці по генделиках пиво п’ють або в танки по домах грають.

Leave a Reply