Як виростити величезний гарбуз

Виростити величезний гарбуз-гігант напрочуд оточуючим може кожен дачник. Це не так складно. Технологія проста, але і секрети все ж у цій справі є.

Гарбуз-гігант в компостній ямі

Перший спосіб виростити величезний гарбуз — посадити його на місці компостної ями. Спочатку потрібно підготувати «спецгрядку». Викопати велику яму і скласти туди все сміття і залишки рослин, засипати компостною землею. Розсаду гарбуза виростити заздалегідь. Посадити розсаду на підготовлене місце. Коли на батоги з’явиться плід, відсікти на 1 м батіг вище плода і всі бічні пагони видаляти. Близько гарбуза слід скопати грунт, удобрити його, і присипати землею батіг в 10-15 см від плоду. Це дасть додаткову кореневу систему для рослини. Грунт під гарбузом треба підгодовувати і підтримувати у вологому стані.

Гарбуз в бочці

Другий спосіб отримання рекордного за вагою гарбуза — вирощування овочу в бочці. Стару бочку без дна можна вкопати на 1/3 її висоти в землю на сонячному місці і заповнити її наполовину компостом, змішаним з перегноєм, попередньо просіявши їх через сітку. Насіння великоплідного гарбуза обробити в мікроелементах і посадити у велику ємність для розсади. Вибрати найбільший саджанець, решту пересадити у відкритий грунт. На початку червня крупний саджанець пересадити в бочку, досипати компостної землі. До краю залишити 10 см, щоб було зручно поливати. Бочка, нагріваючись на сонці, служить акумулятором тепла. Бур’янів при такому методі вирощування теж немає. Коли утворюється плід, потрібно відщипнути всі бічні пагони і пагон з плодом на відстані 1 м від плоду.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply