Маньчжурські перепілки — красиві золотисті птиці


Перепели маньчжурські зараховані до переліку шести найбільш популярних різновидів перепілок у світі. Тому не дивно, що і в нашій країні птахівники часто займаються розведенням цієї цікавої та гарної породи. Поговоримо детальніше про характеристики маньчжурських перепелів у нашому матеріалі.

Огляд породи

Маньчжурські представники перепелів мають величезну кількість переваг. Мабуть, жодна інша порода не може похвалитися такою кількістю позитивних відгуків. Як для любителів, так і для професіоналів, придбання цих птахів стане вдалим капіталовкладенням.
Зовнішній вигляд

Завдяки красивому оперення золотого відтінку, маньчжурських перепелів часто іменують золотими. Такий покрив зумовили пір’я жовтого і коричневого кольору що переплітаються. За зовнішнім виглядом дуже схожі з перепелами японськими. Характерною особливістю можна назвати наявність так званої маски на голові.

Визначити стать птиці можна в період статевого дозрівання, який припадає на шостий або сьомий тиждень від народження. Зробити це можна завдяки натисненню на залозу, яка розташовується над клоакою і нагадує при пальпації ущільнення. Такою ознакою наділені самці. Відрізнятися різностатеві особини можуть за розмірами і забарвленню голови. Вага маньчжурських перепелів зазвичай невелика.


Продуктивність маньчжурських перепелів

Однозначно маньчжурських перепелів, не зараховується до якого-небудь типу продуктивності. Їх відносять як до м’ясної, так і до яєчної категорії. Невизначеність пояснюється неоднозначністю виробничих показників. Несучість цих перепілок часто нижче, ніж в інших порід і складає всього 220 штук на рік. При цьому маса одного яйця становить шістнадцять грам, перевищуючи вагу яєць інших різновидів на п’ять-шість грам.

Молодняк перепелів стрімко набирає вагу. Жива маса дорослої особини досягає позначки в 120-150 грам, а на хороших заводах — 300. Туші перепелів після забою мають хороший товарний вигляд, завдяки своїй м’ясистості.

Особливості розведення маньчжурських перепелів

При селекції самців з самками чорних британських перепелів виникає ефект різкого приросту в живій вазі потомства. Тому особин чоловічої статі маньчжурських перепелів рекомендується використовувати для виведення порід м’ясного напрямку.

Для отримання яєць, придатних в їжу, самок необхідно розміщувати окремо від самців. Для того, щоб отримані яйця помістити в інкубатор, молодняк, що досяг порогу статевої зрілості, розміщують сім’ями.




Поділитись своєю думкою