Його можна зварити прямо на дачі, не сильно при цьому напружуючись
Достигла смородина і виникає питання — куди ж дівати це смачне багатство? З’їсти все не виходить і шкода, якщо зіпсується. Звичайно, зварити варення! Є простий в приготуванні рецепт дуже смачного варення з тієї корисної ягоди.
Вам знадобиться:
2 кг ягід смородини,
3 кг цукру,
600 мл води.
Приблизно 6 літрових або 800-грамових чистих банок. Їх не обов’язково стерилізувати, можна, щоб вони були просто чистими.
Як готувати:
Розведіть 2 кг цукру в 600 мл води. Цим сиропом залийте два кіло смородини. І поставте на вогонь. Як тільки варення закипить, зніміть піну і можете відразу вимикати вогонь. Від моменту закипання проходить не більше 5 хвилин.
— Після того, як знімете варення з плити, додайте в нього ще 1-1,5 кг цукру, — каже садівник з 45-річним стажем Галина Дмитрієва. — Взагалі-то за рецептом покладається додавати два кілограми, але тоді виходить дуже солодко. А так у п’ятихвилинки залишається пікантна кислинка.
Намагайтеся не перемішувати занадто активно, щоб ягідки залишилися цілими. Розливайте варення гарячим по банках і відразу закочуйте. Щоб варення вийшло на славу, можна ще гарячим покласти його під пальто і дати йому охолонути саме там.
Така смородинова п’ятихвилинка виходить дуже смачною — ніжно-желейною. Причому, чим більше води ви додасте, тим більше вийде желе. При такому способі зберігається більше вітамінів і цілих ягід.
— А ще для запаху і повного смаку до 2 кг смородини можна додати 500-600 грамів малини, — каже Галина Дмитрієва. — Малина додасть приголомшливий аромат і варення стане ще корисніше.