Готуємо яблучні чіпси


Молодих яблук цього року повно! Спробуйте приготувати з них корисний перекус — хрусткі яблучні чіпси. Вони зберігають майже всі вітаміни, а також важливий для нашого здоров’я пектин.

Способів приготування у різних господинь багато. Але найголовніше у всіх — нарізати чисто вимиті яблука потрібно якомога тонше. Хтось вирізає серединки, хтось залишає як є.

Отже — потрібні чисто вимиті яблука. Шкірку зрізати не потрібно. Нарізати їх потрібно тонко-тонко. Бажано за допомогою спеціальної терки.

Розігріти духовку до 100-110 градусів. На деко обов’язково потрібно покласти лист паперу, інакше ваші чіпси прилипнуть. Розкладіть скибочки щільно, але не один на одного. Запікати потрібно приблизно годину на одній стороні і ще хвилин 40 (або годину залежно від товщини) — на іншій.


Власне кажучи, все! Чіпси готові. Можна посипати їх ванільним цукром, пудрою або корицею — кому що подобається за смаком.

Ще один з варіантів приготування — перш, ніж сунути в духовку, 15 хвилин вимочити в гарячому цукровому або медовому сиропі (100 грамів цукру на 300 мл води). Але тоді вони виходять солодкими і трохи втрачають неповторну яблучну кислинку. Зате час приготування скорочується до години (півгодини на одній стороні і півгодини на іншій).

Деякі господині поливають перед приготуванням лимонним соком і відразу посипають корицею, змішаною з цукром.

Загалом, варіантом приготування — маса. Експериментуйте!




Поділитись своєю думкою