Утримання індиків в клітках

Розведення та утримання індиків в клітці актуально для тих, у кого немає можливості тримати птицю на вигулі або на підлозі. Однак утримання індиків в клітках має свої великі переваги. А саме має місце економія кормів, відсутність різних підстилок.

Утримання індиків в клітках мало де застосовується на практиці, а тим більше в домашніх умовах і умовах приватного підсобного господарства. А пояснення дуже просте — індички великі птахи, які використовуються, в більшості своїй, для отримання м’ясної продуктивності.

У клітках допустимо утримувати індичок тільки легких порід. Такі породи прекрасно приживаються до умов в клітках і дають хороші яєчну і м’ясну продуктивність. Це доведено вченими птахівниками, завдяки цьому утримання індиків в клітках застосовується в багатьох країнах.

При утриманні індиків у клітках, практично в 2 рази збільшується ефективність використання площ вашої домашньої ферми. При цьому значно збільшується приріст живої маси на 10-15%, при скороченні витрат кормів приблизно на 5-10%. Завдяки утриманню в клітках можна дуже в короткі терміни збільшувати поголів’я.

Незважаючи на всі вище сказані переваги утримання індичок в клітках, такий підхід не отримав дуже широкого розповсюдження. Це пов’язано з багатьма недоліками. А саме — молодняк дуже повільно росте після 7 тижневого віку, помічається ослаблення ніг, часто відбуваються переломи крил, дорослі індики та індички швидко втрачають свої відтворювальні якості. Незважаючи на різні хитрощі, які робилися, щоб поліпшити ситуацію, проблема повністю не вирішилася.

Дуже важливо відзначити, що домашні індики є дуже полохливими птахами, тому у місцях де утримується ця птиця повинні бути відсутніми різні шуми. Не слід займатися галасливими роботами поблизу ферми з індиками. Це пов’язано з тим, що в пташнику із за шуму може піднятися справжнісінький гул, птах може навіть перевернути блок з клітками і в кращому випадку отримати травму, а в гіршому загинути.

Самці індиків утримуються в окремих клітках по одному. Тим самим підвищується їх плодовитість, і знижується ймовірність їх травмування.

Самок доцільніше утримувати в клітці не більше двох голів. Якщо в одній клітці буде знаходитися більше двох птахів, то це погано позначиться на продуктивності, до того ж виникнуть деякі складності з штучним заплідненням.

Самою оптимальною конструкцією кліток для індичок є двоярусні. Вони самі зручні і для птахів, і для обслуговування.

На сьогоднішній день практично не виготовляється на заводах обладнання для утримання індиків в клітках. У зв’язку з цим клітки слід виготовити самому, або переобладнати курячі клітки.

Так, підіб’ємо підсумок. Якщо ваша домашня ферма обмежена в площі. Якщо ви плануєте утримувати індиків легких і середніх порід. Якщо ви утримуєте індиків переважно для одержання м’яса. Якщо для вас важливим є економія часу, кормів і сил. Якщо ви плануєте утримувати молодняк до 7 тижнів. То вам слід звернути увагу на утримання індичок в клітках.

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply