Хто почує мою правду?

Я інвалід ВВВ другої групи. З 1955 р. працював зоотехніком. Мав город 0,50 га. З часом здоров’я погіршилося і на пораду лікарів змінив місце роботи. За тодішніми законами від мого городу частину відрізали й залишили тільки 0,15 га.
Частиною мого городу користувалися різні господарі. Минав час. Я прагнув повернути свій город. І за згодою цих господарів мені вдалося земельну ділянку разом з подвір’ям збільшити до 0,27 га та, на жаль, цього ніде не було затверджено відповідними документами.
З часом моїй дружині надали земельну ділянку, і наш город становив уже 0,42 га. Але цю землю виділили не з нашого городу, а в іншому місці. А тією частиною городу, яку в нас колись відрізали, продовжують користуватися інші люди. Я ж хочу мати город в одному масиві.
Скажіть, будь ласка, хто може мені допомогти повернути частину городу, яку в мене колись відібрали?

І.Іванченко, 52630, Дніпропетровська обл., Васильківський р-н, с. Дібрівка

Згідно з Декретом Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1992 р. «Про приватизацію земельних ділянок», громадянам України передаються безкоштовно земельні ділянки, надані їм для ведення особистого підсобного господарства, спорудження та обслуговування житлового будинку і господарських будівель (присадибна ділянка), садівництва, індивідуального дачного і гаражного будівництва.

Розміри земельних ділянок, указаних вище видів землекористування, визначені ст. 56, 57, 67 Земельного кодексу України. Наприклад, для ведення особистого підсобного господарства розмір земельної ділянки, що приватизується, може бути не більше 0,6 га.

Ця ділянка може бути розміщена і в двох місцях, але в межах населеного пункту.

У Вашому користуванні, за даними сільської Ради, є земельна ділянка, що складається з двох частин — 0,27 і 0,15 га. Ця ділянка (ділянки) може бути приватизована.

Щодо об’єднання ділянок в один масив, то це питання розв’язує сільська Рада, виходячи з планування забудови населеного пункту’ і раціонального та ефективного використання його земель.

Крім приватизованої земельної ділянки, Ви можете просити сільську Раду надати додаткову земельну ділянку в користування за рахунок земель резервного фонду або земельного запасу. Розмір такої ділянки разом з приватизованою не повинен перевищувати 1 га.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply